Workshop Stakeholders echt betrekken, hoe doe je dat?

Hoe betrek je stakeholders echt? Medewerkers, partners, klanten of leden.
Wij hebben laten zien hoe de innovatie ons vooruit helpt!
Op donderdag 30 juni 2016 van 16.00 - 19.00 uur organiseerden we een korte workshop.

Lees hier het verslag van de workshop

Stakeholders betrekken is belangrijk, maar hoe doe je dat?

Organisaties veranderen steeds sneller. De mate waarin organisaties erin slagen zichzelf continu aan te passen aan de omstandigheden bepaalt uiteindelijk het bestaansrecht in hoge mate. Een van de moeilijkste vraagstukken is het creëren van draagvlak voor veranderingen. Het is onze ervaring dat de beste ideeën, suggesties en oplossingen uit de organisatie zelf komen of van klanten zelf. De vraag is dan wel; Hoe haal je het beste uit en voor de organisatie naar boven? Hierbij gaat het dan vooral om het zichtbaar krijgen van ‘de onderstroom’.

time-to-improve

Hoe denken medewerkers, klanten, partners of leden nu echt over de besparing die u wilt realiseren, over dat IT project of over dat directievoorstel aan de OR? Welke zorgen en vooral ook, welke suggesties heeft men?

Om dat boven tafel te krijgen voldoet een enquête niet. U zult op een slimmere manier de dialoog aan moeten gaan met uw achterban of doelgroep. Structureel. Op een transparante wijze.

Gelukkig zijn er innovatieve methodieken die daarbij helpen. Het aangaan van de dialoog, zonder dat het veel tijd kost, want mensen hebben immers geen tijd om maandelijks bij elkaar te komen voor een brainstorm sessie.

Maak gebruik van de wijsheid van uw achterban en u bent in staat continu te verbeteren.

wijsheid van de groep

Tijdens de workshop maakt u kennis met een nieuwe, innovatieve manier om de dialoog aan te gaan met uw achterban of doelgroep. Immers; de dialoog is een strategisch onderdeel van elke verandering. De verandering begint met de dialoog. Wij laten u in de workshop kennis maken met deze tool en dagen u uit om samen met u te kijken naar de toepasbaarheid van deze nieuwe, innovatieve manier van samenwerken en communiceren binnen uw eigen organisatie.

We zullen in het najaar 2016 nogmaals een workshop plannen. U bent dan weer van harte welkom!